Psiholog za decu, mlade i tinejdžere

Ukoliko Vaše dete ima bilo kakve socijalno-psihološke poteškoće tokom odrastanja ili ste primetili promenu u njegovom ponašanju, vreme je da se obratite dečijem psihologu. Naš tim ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom, mladima i tinejdžerima tako da zasigurno može pomoći Vašem detetu u prevazilaženju svih situacija sa kojima se trenutno susreo.

Snežana Dakić - "Male stvari"

Pogledajte emisiju i savete našeg osnivača Marije

Pusti video zapis

Psihološko savetovanje

Psihološko savetovanje za decu, mlade i tinejdžere je veoma delotvorno, jer još u ranim fazama razvoja može da pomogne i eliminiše uzrok problema. U to spadaju:

  • Poteškoće da dete razume i kontroliše sopstvene emocije
  • Razvoj samopoštovanja i ispravnog sistema vrednosti
  • Prevazilaženje različitih stresnih situacija (nakon razvoda roditelja, promene okruženja/škole, i slično)
  • Anksioznost i depresija
  • Poremećaj ili deficit pažnje
  • Hiperaktivnost
  • Poteškoće u komunikaciji sa vršnjacima/autizam

U bilo kom od navedenih slučajeva najgore je čekati da se stanje samo popravi ili sve to pripisati razvoju. Složićemo se, neke od pomenutih tegoba su normalne tokom razvoja, ali ih svakako ne treba prepustiti slučaju.

Najčešće pitanje koje svakodnevno dobijamo od roditelja je:

Moje dete se ponaša čudno, ne mogu da izađem sa njim na kraj, ne znam šta više da radim. Histeriše i dere se. Koji je Vaš savet?

Jako je bitno da reagujete odmah ukoliko ste primetili bilo koju navedenu (ili sličnu) promenu kod deteta. Razgovor sa psihologom će dati jasan uvid u to da li je u pitanju normalan stadijum u razvoju ili početak nekog psihološkog problema kod deteta.

NUHERO tim psihologa razume koliko su deca zapravo osetljiva i koliko je važno pristupiti psihoterapiji na adekvatan način. Zbog toga svaki naš psiholog za mlade kao primarni cilj imaju da izgrade prijatljski odnos sa detetom koji se zasiva na poverenju i razumevanju.

U psihoterapiju po pravilu uključujemo i roditelje, jer smatramo da je ključ uspešne psihoterapije upoznavanje i roditelja sa problematikom kroz koje dete prolazi.

Psiholog za tinejdžere

Svi znamo koliko bitnu fazu u razvoju predstavlja pubertet. Naši tinejdžeri tada prolaze kroz niz psiho-fizičkih promena koje ih spremaju za svet odraslih. U ovom periodu deca mogu biti razdražljiva, hiperaktivna, čak i depresivna. Sve ove faze su pretežno propraćene sa učestalim promenama raspoloženja, koje naizmenično idu od toplih sve do hladnih, i obrnuto.

Puberter je kritičan period, jer tinejdžeri tada uče kako da se nose sa svim, pre svega telesnim promenama. Pojava maljavosti i povećanje mišićne mase kod dečaka, kao i rast grudi, malje i bubuljice kod devojčica su promene koje svaki tinejdžer doživljava drugačije.

Dosta njih u ovom periodu počinju da evaluiraju sebe i svoj izgled, provode sate pred ogledalom. Za njih je ovo veoma stresan period i neretko se javlja tinejdžerski bes. U ovim godinama ne treba da iznenađuje i ako vaš tinejdžer popusti u školi i počne da gomila slabije ocene.

Dobar način i za decu i za roditelje da efikasno prevaziđu ovaj period je razgovor koji vodi psiholog za decu u pubertetu. 

Deci pristupamo pažljivo, sa mnogo empatije i razumevanja

Svaki dobar dečiji psiholog zna koliko je delikatno raditi sa decom. Deci treba pristupiti pažljivo, sa mnogo empatije i razumevanja. Takođe treba imati i pravi pristup koji će učiniti da se osećaju sigurno i podele svoje probleme sa psihologom.

Koja je cena sesije sa dečijim psihologom?

Cena seanse kada je angažovan privatni dečiji psiholog je baš zbog toga i veća – bar je tako u većini psiholoških centara. Međutim, kod nas je cena seanse za decu ista kao i za odrasle i iznosi 4.000 RSD po seansi.

Na šta smo takođe ponosni?

NUHERO dečiji psiholozi imaju bogato iskustvo u radu sa svim uzrastima, i posebno smo specijalizovani za istovremen rad i sa detetom i sa njihovim roditeljima. Na seansama koje drže naši psiholozi za mlade ćemo pomoći ne samo detetu da bolje razume sebe, već i poboljšati komunikaciju između deteta i roditelja.

Kao poseban program NUHERO centra izdvajamo i kurs efikasnog učenja za decu i mlade. Deca na ovom kursu uče kako da uče, pamte i razmišljaju sa razumevanjem. Nakon kursa, deca bolje razumeju svoje misaone procese, kao i šta je to što ih pokreće. Ovako su u stanju da pokrenu i organizuju sami sebe, koristeći tehnike koje smo ih naučili na kursu:

  1. Mape uma
  2. Brzo čitanje
  3. Napredne tehnike pamćenja

Draga deco i roditelji, dobrodošli u NUHERO edukativni centar!

Tu smo za vas bilo da vam je potreban dobar  psiholog koji odlično razume svet mladih ili želite da upišete dete na kurs efikasnog učenja.

Hajde da zajedno rešimo sve probleme mladih još danas!

Pozovite nas za sve detalje i zakažite termin bez odlaganja.

Dečiji psiholog dostupan je i online

Psihološko savetovanje doprinosi bržem prevazilaženju i rešavanju trenutne situacije sa kojom se Vaše dete susreće. Deca najčešće mogu imati teškoća da se uklope u vršnjačku grupu, prihvate norme ponašanja, ili da se odvajaju od roditelja.

Psiholog može biti od velike pomoći u svim ovim situacijama, jer će i roditelju i detetu pokazati najlakši način da prevladaju izazove. Ako se Vaše dete suočava sa problemima sa učenjem, pažnjom i radnim navikama, psiholog će Vam takođe pomoći da ih lako i jednostavno rešite.

Ako želite da zakažete razgovor sa našim stručnim psihologom za decu, pozovite nas na broj telefona 060 380 4949 ili nam pošaljite upit sa naslovom online psiholog na psiholog@nu-hero.rsŽelimo da Vam budemo sigurna podrška na putu odrastanja Vašeg deteta.

Ukoliko niste u mogućnosti da iz bilo kog razloga uživo porazgovarate sa našim psihologom, omogućili smo online seanse putem Zoom ili Skype aplikacije. 

Takođe, tu smo da Vas posavetujemo za sve situacije sa kojima se susrećete kao roditelj ili kao dete.

Svakodnevno rešavamo probleme za koje su naši klijenti mislili da su nerešivi.

Klikom na kartice u nastavku, pogledajte situacije koje su roditelji podelili sa nama. Ponosni smo na naš tim i jako smo srećni što godinama unazad pomažemo deci, mladima i tinejdžerima u prevazilaženju svih problema sa kojima se susreću na putu odrastanja. 

Ponosni smo na naš NUHERO tim!

Marija Filipović Apostolović – osnivač centra, internacionalni sertifikovani NLP master, edukovana u oblasti ličnog i profesionalnog razvoja u okviru renomirane Erickson coaching akademije. 

Zato je iskustvo u radu sa decom i znanje iz oblasti NLP-a i PCM metodologije spojila i kreirala jedinstvene autorske programe. Po obrazovanju diplomirani ekonomista, Marija je svoj poziv pronašla u edukovanju dece i roditelja. 

Odrasli kažu da je energična, komunikativna, kreativna, i da njena motivisanost zrači i prosto prelazi na sve oko nje.

Sara

Sara diplomirani psiholog, radi u Institutu za mentalno zdravlje, na odeljenju za decu i omladinu.

Tokom studija na Filozofskom fakultetu u Beogradu imala je prilike da kroz volonterski rad stekne raznolika iskustva sa decom i omladinom.

Akademsko i radno iskustvo naucili su je da otvoren razgovor sa decom od najranijeg doba predstavlja najdelotvorniji način podrške i odgajanja zadovoljnog deteta. Uz profesionalnu podršku detetu i porodici, moguća je prevencija i prevazilaženje problema u ponašanju, komunikaciji kao i gradjenje snažnih odnosa koji se baziraju na poverenju izmedju roditelja i deteta.

Iz istinske ljubavi prema deci i svom poslu, Sara svakom detetu pristupa stalozeno, sa uvazavanjem i razumevanjem, i sa ciljem da porodici psihoterapijska seansa postane siguran prostor iz kog ce poneti korisne tehnike za buducnost.

Ksenija

Ksenija ima dvadesetogodišnje iskustvo u radu sa decom i porodicama, tu za Vas.

Kao profesionalni porodični savetnik, sistemske orijentacije, naš psiholog je tu da Vam pomogne da prevladate različite probleme. 

Svaki roditelj se sreće sa različitim izazovima u svakom dobu odrastanja dece: deca se mogu suočavati sa različitim strahovima, imati poteškoća sa kontrolom besa, anksioznošću i različitim raspoloženjima.

Miloš

Miloš je autor različitih programa treninga ličnog i profesionalnog razvoja, a u našem edukativnom centru rado viđen saradnik. 

Smatra da svako poseduje sve potrebne potencijale za uspeh i ostvarenje ciljeva, samo treba da ih osvesti i nauči da ih koristi na pravi način. Takođe, smatra da svako sebi duguje da to učini, i vodi autentičan i ispunjen život. 

Njegova je misija da kod ljudi probudi svest o njihovim potencijalima i pomogne im da ih razviju kako bi postali nezaustavljivi na putu ka uspehu.

Stana

Stana  je diplomirani vaspitač predškolaca, uzrasta od 3 do 7 godina. Ljubav koju od malena ima prema deci motivisala je da svoj životni put usmeri baš na tom polju. 

Učestovala je na međunarodnim konferencijama vezanim za vaspitanje i obrazovanje dece. Uporedo je radila i u dečijoj igraonici kao animator, a privatno se bavila i čuvanjem dece različitog uzrasta. 

Bez obzira što već pola decenije radi sa decom, Stana i dalje nastavlja da se usavršava na domaćim i međunarodnim seminarima i edukacijama iz ove oblasti. Deca obožavaju Staninu maštovitost i vedar duh.

Jelena

Po struci diplomirani ekonomista smera marketing i menadžment, a po srcu zaljubljenik u lični razvoj, Jelena je ove dve svoje ljubavi spojila i postala nezamenjiv član našeg tima. 

Završila je brojne edukacije iz oblasti marketinga, kao i ličnog rasta i razvoja. Njene ambicije vezane su za digitalni marketing, poslovnu komunikaciju i menadžment. 

Dinamična, komunikativna i kreativna – tako je opisuju, a ona ne može da zamisli svoj posao bez rada sa ljudima. Slobodno vreme voli da provodi u prirodi, daleko od gradske vreve.