Defektolog Beograd - Kompletna podrška i briga za vaše dete

Da li se suočavate sa izazovima u razvoju vašeg deteta? Naš tim defektologa je tu da pruži podršku, razumevanje i efikasne strategije za prevazilaženje prepreka u odrastanju. Ne dozvolite da pitanja ostaju bez odgovora. Obratite se za profesionalnu pomoć i započnite put ka boljem razumevanju i unapređenju razvoja vašeg deteta. Zajedno možemo postići značajne promene.

Aleksandra Slijepčević - vaš stručnjak za defektologiju u Beogradu

Aleksandra Slijepčević, rođena 1978. godine u Kragujevcu, nosilac je bogatog iskustva i stručnosti u oblasti defektologije. Nakon završene Srednje medicinske škole u rodnom gradu, svoje obrazovanje nastavlja u Beogradu na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, gde stiče zvanje diplomiranog defektologa-oligofrenologa. Sa preko dve decenije radnog iskustva, Aleksandra je posvetila svoj profesionalni život unapređenju kvaliteta života dece sa razvojnim izazovima.

Aleksandra se ističe svojim pristupom u radu koji obuhvata razvoj grube i fine motorike, kognitivnih sposobnosti, govora, kao i emocionalnog i socijalnog razvoja dece. Njena stručnost u integraciji primitivnih refleksa i senzornoj stimulaciji doprinosi celokupnom razvoju deteta, dok je njen savetodavni rad s roditeljima neizostavan deo terapijskog procesa. Aleksandra je, takođe, aktivna članica stručnih udruženja, gde redovno deli svoja znanja i iskustva, potvrđujući svoju posvećenost kontinuiranom profesionalnom razvoju.

Aleksandra neprestano radi na unapređenju svojih veština, što je potvrđeno i nizom sertifikovanih obuka iz različitih oblasti koje direktno doprinose razvoju dece sa kojima radi.

Pristup i najefikasnije metode

Pristupi i metode koje Aleksandra koristi u radu sa decom

Aleksandrina ekspertiza obuhvata savetodavni rad sa roditeljima, integraciju primitivnih refleksa, senzornu stimulaciju i integraciju, kao i razvoj socijalno-emocionalnih veština. Njene metode su prilagođene individualnim potrebama svakog deteta, te se tretmani često sprovode kroz igru, čineći ih prijatnim i zanimljivim za decu.

Razumevanje primitivnih refleksa u razvoju deteta

Primitivni refleksi predstavljaju temelj pravilnog psihomotornog razvoja deteta, koji bi trebali biti integrirani u prvim godinama života. Aleksandra Slijepčević naglašava važnost njihove procene i tretmana, jer neintegrisani refleksi mogu dovesti do različitih poteškoća u razvoju deteta, uključujući izazove u motorici, govoru, ponašanju, koordinaciji oko-ruka, čitanju, učenju, kao i do problema sa anksioznošću i emocionalnom nezrelošću. Program stimulacije ili inhibicije refleksa, koji se sastoji od specifičnih pokreta vežbanih svakodnevno, može značajno doprineti korekciji ovih izazova.

Brain Gym - Pokretom do boljeg učenja

Brain Gym metoda, koju Aleksandra aktivno koristi u svom radu, bazira se na 26 pokreta koji su osmišljeni da poboljšaju proces učenja povezivanjem tjelesnog kretanja sa emocionalnim i kognitivnim procesima. Ova metoda je posebno korisna za decu koja se suočavaju sa stresom ili imaju specifične teškoće u razvoju, jer omogućava prevazilaženje blokada koje ometaju učenje. Vežbe Brain Gym-a podstiču oslobađanje napetosti, izgradnju senzo-motornih puteva i poboljšavaju veštine koje su neophodne za uspešno učenje, kao što su organizacija, fokusiranje i komunikacija. Redovna praksa ovih vežbi, uz podršku roditelja, može dovesti do značajnih poboljšanja u akademskim performansama i opštem blagostanju deteta.

Zakažite konsultacije

Kako i kada se obratiti Aleksandri Slijepčević za pomoć?

Roditelji se Aleksandri mogu obratiti u različitim situacijama: od detinjstva sa riziko faktorima, preko kašnjenja u motoričkom, govorno-jezičkom, ili socio-emocionalnom razvoju, do problema sa učenjem, čitanjem, pisanjem, ili senzornom disfunkcijom. Aleksandra će izvršiti sveobuhvatnu procenu vašeg deteta i predložiti individualizovane tretmane i vežbe koje možete sprovoditi kod kuće.

Praktični saveti za integraciju tehnika

Aleksandra pruža detaljne smernice i podršku roditeljima za integraciju primitivnih refleksa i Brain Gym vežbi u svakodnevni život. Uključivanje ovih metoda može biti zabavno i korisno ne samo za decu već i za celu porodicu. Kroz zajedničke aktivnosti, roditelji mogu doprineti razvoju svog deteta, smanjenju nivoa stresa i poboljšanju koncentracije i učenja. Aleksandra nudi personalizovane sesije i radionice kako bi se osiguralo da svaka porodica može efikasno primeniti ove metode.

Svakodnevno rešavamo probleme za koje su naši klijenti mislili da su nerešivi

Ponosni smo na naš tim i jako smo srećni što godinama unazad pomažemo deci, mladima i tinejdžerima u prevazilaženju svih problema sa kojima se susreću na putu odrastanja. 

Tamara Jovanović

„Centar NuHero je zaista izvanredno mesto za razvoj dece i podršku u učenju. Impresionirana sam njihovim posvećenim timom i izvanrednim pristupom ka edukaciji. Deca ovde ne samo da stiču znanje, već i razvijaju veštine samopouzdanja i kreativnost, a imaju priliku i da razviju svoje socijalne veštine.Ono što me najviše oduševljava je personalizovan pristup svakom detetu, to smo se lično uverili. Tim edukatora pažljivo prati individualne potrebe svakog učenika, pružajući im podršku i dodatna objašnjenja kad god je to potrebno. Učenje postaje zabavno i inspirativno iskustvo, što deca zaista cene.Takođe, centar ističe se raznovrsnim programima i aktivnostima. Njihova interaktivna nastava, kreativne radionice i timski zadaci pomažu deci da razviju saradničke veštine i problem-solving sposobnosti. Sjajna kombinacija akademskih i životnih veština! Uz to, ambijent centra je podsticajan i prijatan. Takođe, komunikacija sa roditeljima je transparentna i redovna, što doprinosi celokupnom iskustvu.U zaključku, Centar NuHero je zaista herojski partner u obrazovanju dece. Njihova strast ka podsticanju radoznalosti i razvoju veština kod mališana čini ih neprocenjivim resursom za zajednicu. Toplo preporučujem ovo mesto svim roditeljima koji žele da pruže svojoj deci ne samo znanje, već i alate za uspešnu budućnost.“

Jelena Vukčević

„Najbolja odluka koju sam donela za svoje dete. Divna Marija i ostali stručnjaci su nas sačekali, upoznali sa načinom rada i sve ono što su predstavili bilo je tako i još bolje. Prijatna i podržavaju atmosfera u kojoj je moje dete uživalo i naučila je sjajne tehnike koje lako primenjuje i sa kojima je postigla fantastične rezultate. Sve preporuke za edukativni centar NuHero, oni su pravi primer i uzor kako bi trebalo da se radi sa decom. Zdrava atmosfera, odličan tim i podrška su dobitna kombinacija za uspeh dece.“

Andrea Vranješ

“Sestrića Filipa sam na preporuku drugarice prošle godine upisala na kurs Efikasnog učenja. Bio je period pred spremanje prijemnog ispita za malu maturu i upis u srednju školu, period koji je i deci i roditeljima stresan. I to je jedna od najboljih odluka koje smo doneli! Filip je za mesec dana savladao tehnike učenja, brzog čitanja. Sem povremenih časova matematike i srpskog jezika, biologiju je u potpunosti sam spremao i učio, položio je prijemni ispit bez ikakvih poteškoća sa najvišim procentom bodova. Ono što je bitnije da je sve ovo prošlo potpuno smireno bez stresa, treme i za njega a i za roditelje i tetku🙃
Naravno, kao i svako dete, do momenta dok nije krenuo na kurs bilo je „jurnjave“ sa njim za učenje. Od momenta kada je krenuo i završio kurs apsolutno više nije bilo potrebe da se ide za njim i da mu se govori da mora da uči.
Upisao je željenu srednju školu i naravno da su se rezultati nastavili.
U septembru je krenuo i na NLP za tinejdžere. Posle mesec dana odlazaka na kurs dobio je pohvalu od nastavnice Poslovne ekonomije da mu je odlična neverbalna komunikacija, da ima odličnu dikciju za držanje prezentacije, da ume da održi pažnju slušaocima. Ovo su sve stvari koje je naučio na jednom od modula NLP-a.
Moja topla preporuka i za odrasle i za decu a naročito roditelje je da obavezno upišu kurseve Edukativnog centra NuHero. Ne postoji bolja insvesticija nego u sebe, u decu i nešto što će vam potpuno promeniti život i budućnost!
Jedna tetka 🙃”

Dejan Boromisa

“Edukativno centar NuHero je odličan primer kako se kroz igru može dosta toga naučiti i posle primeniti. Imam odlična iskustva sa njima. Rade sa velikom posvećenošću i ljubavlju prema svojim polaznicima. Prepuni su inovacija tako da je svaki čas ili radionica drugačija i dodatno zanimljivija. Najtoplija preporuka i savet za sve koji žele da rade na sebi (deca i odrasli) da je Nu Hero pravo mesto za vas. Radeći na sebi širimo krug naše komforne zone. Jedva čekamo nove radionice. Srećno u daljem radu.”

Anđela Pljećaš

„Tim vrhunskih strucnjaka koji tacno znaju sta je deci potrebno kako bi od njih izvukli maksimum. Razumevanje odrastanja i svih faza koje isto nosi, omogucava vaspitacima i edukatorima da svakom detetu pridju na drugaciji nacin. Oni ne posmatraju svu decu sistemski isto nego je svako dete individua za sebe. Na taj nacin se neguje karakter svakog deteta ponaosob i kanalisu extremi u ponasanju (bes, ljutnja, hiperaktivnost…). Zato, deca koja su radila sa ovim sjajnim ljudima su deca koja znaju da izraze svoje emocije na pravi nacin, svoju kreativnost i koja su na odlicnom putu razvoja samopouzdanja, vrlina i uopste licnosti.
Dobra osnova za buduce lidere! 🙂
Za svaku pohvalu!“

Ana Radojčić

„Tim stručnjaka koji predano radi i time nas motiviše da lakše savladamo tehnike koji značajno olakšavaju život. NLP, PCM i Efikasno učenje su samo neki od programa koji NUHERO nudi. Za svaku preporuku!“

Igor Vuksanović

“Kao roditelj dvoje dece (11 i 14god) koja su pohadjala, kurs efikasnog ucenja i NLP mogu da kazem samo veliko BRAVO ! Izuzetna posvecenost celog Nuhero tima, fenomenalan pristup deci i ono sto je najvaznije, deca su usvojila nauceno i imaju efekta kako u nastavnim tako i u vannastavim aktivnostima.”

Aleksandra R. Jovanović

“Pozitivno,srdacno,strucno i ,profesionalno pristypanje u radu sa decom i roditeljima. Najbitnije nakon svega je sto se vidi napredak i pozitivna reakcija dece posle svakog casa sa vama. Hvala od srca. ❤️”