NUHERO ZA RODITELJE

Uspešna komunikacija sa Vašom decom - trening

Zašto moje dete ima napade besa? Zašto se moj sedmogodišnjak boji škole? Kako da objasnim detetu koliko je školovanje važno za njegovu budućnost, kako da ga motivišem? Zašto se moj tinejdžer ponaša nesnosno? Grešim li negde? Kako da se bolje povežem sa svojim detetom? Kako da ga bolje razumem? Kako da ga motivišem da uči, trenira, uključi se u kućne poslove? Kako da znam da li je pod stresom? Zašto se tako ponaša i kako da sa njim razgovaram tako da me stvarno čuje?

USPEŠNA KOMUNIKACIJA

Gotovo svaki roditelj na planeti postavlja sebi ovakva pitanja.

Svaka etapa odrastanja naše dece nosi sa sobom nove izazove. Kada prvi put postanemo roditelji, sve nam je novo i trudimo se da upoznamo svoju bebu, zadovoljimo njene potrebe i pratimo razvojne faze. Kako raste, dete istražuje svet, a sa njim rastemo i mi kao roditelji. Suočavamo se sa dečijim napadima besa, adaptacijom na vrtić, socijalizacijom. Potom nas čeka polazak u školu, stvaranje radnih navika i stava prema učenju, kao i prema društvu. Nakon toga, dolazi pubertet, sa svim svojim izazovima. Svaki roditelj postavlja sebi bezbroj pitanja. Zamislite koliko kroz sve ove faze znači imati znanje i veštine da ih zajedno lako prevaziđete.

PCM metodologija nudi rešenja za sve ovakve i mnoge druge probleme sa kojima se roditelj susreće tokom odrastanja deteta.

PCM je skraćenica za Process Communication Model, i predstavlja validnu metodologiju koja se primenjuje u školama širom sveta. Po PCM metodologiji, struktura ličnosti deteta formira se do sedme godine, i nadalje njena osnovna struktrura ostaje ista. Zato je izuzetno značajno na vreme upoznati svoje dete i postaviti zdrave temelje za međusobni odnos. Trening uspešna komunikacija pomoći će Vam da naučite više o svom detetu, da ga bolje razumete, pa samim tim naučite i kako da ga motivišete. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i naučiti mudre načine da se nosite sa različitim reakcijama svog deteta. Svako dete je ličnost za sebe, i što pre prihvatite to, lakše ćete se zbližiti sa svojim detetom i pružiti mu kvalitetnu podršku. Naučićete da prepoznate psihološke potrebe svog deteta i da mu pružite baš ono što mu je potrebno. Dobićete i konkretne alate koji će Vam biti od velike pomoći tokom odrastanja Vaše dece.

Uz znanja i veštine iz PCM metodologije, umećete da prepoznate koji je od šest tipova ličnosti dominantan kod Vašeg deteta. Ono ne mora biti slično Vama, već u njegovoj ličnosti može dominantniji biti mali Promoter, koji je stalno u potrazi za akcijom. Ili, možda, više voli da mašta i okrenuto je svom unutrašnjem svetu. To nikako ne znači da je povučeno, već kod njega može biti dominantniji tip ličnosti poznat kao Imaginer.

uspešna komunikacija

USPEŠNA KOMUNIKACIJA

Kada bolje upoznate svoje dete koristeći PCM metodologiju, mnoge stvari postaće Vam jasnije. Naučićete da prepoznate psihološke potrebe deteta i umećete da ih zadovoljite. Znaćete kako da motivišete svoje dete, i kako da kvalitetno komunicirate sa njim. Sve to poštedeće Vas nepotrebnog stresa usled konflikata i nerazumevanja.

Umećete da negujete kvalitetan međusobni odnos kroz sve etape razvoja, pun podrške i razumevanja, i na taj način preskočite brojne prepreke na koje roditelji nailaze.

Mudar roditelj nije onaj koji će od svog deteta načiniti ono što sam želi da ono postane, već onaj koji je spreman da upozna svoje dete kao ličnost, da osluškuje njegove psihološke potrebe i razume ih, a onda pruži detetu onakvo usmeravanje i podršku kakva mu treba.

Trening uspešna komunikacija sa decom naučiće Vas kako da budete mudar roditelj:
• Da razumete sve tipove ličnosti u okviru ličnosti vašeg deteta
• Da razumete njegove psihološke potrebe i umete da ih zadovoljite
• Bolje komunicirate sa svojim detetom
• Umete da ga motivišete
• Umete da ga podržite
• Da lako savladavate izazove roditeljstva
• Imate kvalitetniji odnos sa svojom decom

Tehnike PCM metodologije možete primeniti odmah, i bićete oduševljeni rezultatima.

Ako želite da unapredite komunikaciju sa svojom decom pomoću PCM metodologije, ovo je pravi trening za Vas. Pišite nam za više informacija o samom treningu i terminima ili nas pozovite na broj telefona 060 380 4949.

Napomena: Održavanje radionica biće prilagođeno aktuelnoj zdravstvenoj situaciji u zemlji, pa će, shodno tome, biti održane uživo ili putem Zoom aplikacije.